Блог містить дописи про основні жанри та напрямки музики, яким надає перевагу автор блогу. Буде корисним тим, хто:

- цікавиться музикою;
- шукає добірку інтернет-ресурсів з певного спрямування за порадою знавця;
- прагне створити веб-спільноту за інтересами;

середа, 21 грудня 2011 р.

R'n'B

Ритм-н-блюз (або ритм-енд-блюз) (англійською rhythm and blues, R&B або R'n'B) - популярний жанр музики, що спочатку виконувався афроамериканськими музикантами і містив у собі в основному поєднання блюзу і джазу. Цікаво, що термін "ритм-н-блюз" (R&B) був введений в обіг в 1949 році в американському журналі "Білборд" ("Billboard") як альтернатива терміна "расова музика" (race music), що використовувався раніше.
Для композицій у R&B стилі притаманні такі якості: широкий інструментальний набір (зазвичай клавішні, гітара, бас, барабани і саксофон ), емоційний характер пісні, якісний бек-вокал, потужна і гіпнотична манера співу та інші. Зазвичай, композиції у цьому стилі супроводжуються танцем-шоу або цікавою виставою, де ключовими діячами є саме співаки-зірки.
До R&B відносять наступні під-жанри: контемпорі R&B, смус R&B, слов джам, нео соул, хіп хоп соул, R&B-панк, рокабілі та інші. Вважається, що саме з R&B беруть початок неймовірно популярні жанри музики рок-н-рол, фанк та соул.
Також варто зазначити, що прийнято відокремлювати сучасний ритм-н-блюз і класичний ритм-н-блюз, що суттєво відрізняються один від одного.
R&B був створений, як жанр альтернативної музики для афроамериканської меншини, але з часом він перетворився в один з провідних музикальних напрямків сучасності.

Немає коментарів:

Дописати коментар