Блог містить дописи про основні жанри та напрямки музики, яким надає перевагу автор блогу. Буде корисним тим, хто:

- цікавиться музикою;
- шукає добірку інтернет-ресурсів з певного спрямування за порадою знавця;
- прагне створити веб-спільноту за інтересами;

середа, 21 грудня 2011 р.

Поп-музика

Поп-музика (скорочено від популярна музика) це напрямок сучасної музики, один з найпопулярніших видів сучасної суспільної культури. Для музики у стилі поп характерні такі якості, як простота, мелодійність, ліричність, та інші...
Основна увага у цьому жанрі прикована до вокалу, ритму та почуттів, що виражає автор у тексті пісні. До поп-музики прийнято відносити величезну кількість під-жанрів таких, як євро-поп (найпопулярніший жанр поп-музики у Америці, Європі та Росії), мандо-поп(в Китаї та країнах Азії), диско, данс-поп, електро-поп, джей-поп(в Японії), та багато інших. Також іноді до поп-музики відносять й поп-рок (популярний рок), але цей жанр є дуже популярним і тому ми будемо розглядати його окремо.
Отже, звернемось до історії: поп-музика походить, як це не дивно, від народної творчості, а саме народних балад, романсів та народних пісень. Вперше термін "поп-музика" (pop music) в англійській мові був зафіксований у 1926 році. Жанр поп-музики розвивався і завойовував прихильність багатьох паралельно з іншими жанрами, найпопулярніший з яких був рок.
У сучасному світі поп-музика є найпопулярнішим жанром (можна здогадатись за назвою), що охоплює слухачів різного віку, соціального статусу та національностей. По всьому світі кожного року проводиться величезна кількість конкурсів та змагань, метою котрих є визначити найкращих. Найавторитетнішим конкурсом є премія Греммі (Grammy Awards). Досить популярним у Європі є музичний конкурс "Євробачення", що кожний рік збирає на одній сцені співаків та гурти з різних країн Європи.

Немає коментарів:

Дописати коментар