Блог містить дописи про основні жанри та напрямки музики, яким надає перевагу автор блогу. Буде корисним тим, хто:

- цікавиться музикою;
- шукає добірку інтернет-ресурсів з певного спрямування за порадою знавця;
- прагне створити веб-спільноту за інтересами;

середа, 21 грудня 2011 р.

Рок

Рок - це загальне поняття, що включає у себе багато напрямків у сучасній музиці. У музиці такого жанру на-першому місці стоїть ритм і драйв, на котрій базується композиція. У рок музиці зазвичай використовуються електромузичні інструменти (основним з яких є електрогітара) та співаки виконують пісні власного репертуару, але це є необов'язкові якості.
До року належать такі основні під-жанри: рок, альтернативний рок, гранж, рок-авангард, латін-рок, китайський рок, хард-рок, хардкор, металкор, грайндкор, стоунер-рок та інші. До цього жанру також відносять поп-рок, панк-рок, метал, емокор, рок-н-рол, готік-рок. Але ці під-жанри є дуже популярними і почали суттєво відрізнятись один від одного, почали мати свої власні особливості, і тому будемо вважати їх окремими жанрами. Також, на межі двох з жанрів прийнято відокремлювати такі під-жанри: блюз-рок, кантрі-рок, джаз-рок, фолк-рок та інші.
Коріння рок-музики лежить у блюзі, з якого й виникли перші рок-жанри - рок-н-рол та рокабіллі. Також великий вплив на перші під-жанри року був створений з боку інших жанрів, а саме фолку, кантрі, мюзік-холлу.
Початком появи рок-музики вважають появу жанру рок-н-ролла, що вібрав у себе риси блюза, джаза, бугі-вугі та інших.
Рок-музика є одним з найпопулярніших жанрів, що завоювала прихильність багатьох.

2 коментарі:

  1. Справді, чистий рок зустрічається зовсім рідко... Я люблю щось типу поп-рок або блюз-рок.

    ВідповістиВидалити
  2. I LOVE 30 Seconds TO MARS! А особливо Джареда Лєтто)

    ВідповістиВидалити